Het verhaal van Roland Oomens en de Foomp


.....Vorig jaar in Het Hijgend Hert heb ik het voogdijschap van een van je Foomp op me genomen en beloofd goed voor hem te zorgen en hem een stukje van wereld te laten zien. We zijn net terug van een vierweekse tocht (10-7 tm 7-8) door Noord India, en Foomp was er bij ! Keurig beschermd in een klein plastic doosje hem ik hem van tijd tot tijd een stukje van het mooie India laten zien. We hebben samen hitte getrotseerd, intense regenbuien, happy buien, sjaggerijnige buien.
Hij heeft de hitte gevoeld in Bikaner in de Thar woestijn, gegriezeld in de rattentempel in Deshnoke, de blauwe stad Jodhpur gezien met ook het Mehrangargh fort daar, het grootste ter wereld. In Udaipur heeft hij baby-schildpad leren rijden, uiteraard zijn we in Agra uitgebreid naar de Taj Mahal gaan kijken, en ook een graftombe een stukje verderop bekend als de Baby Taj.
Foomp was regelmatig stil van de schoonheid welke op zijn bordje werd gegooid. Eenzaamheid en heimwee leken eventjes grip op hem te krijgen toen we door de verlaten stad Fateh Pur Sikri heenstruinden. Maar een gezellig hotelletje in het kleine plaatsje Orchha met uitzicht op een oud paleis maakte veel goed. Regelrecht onrustig werd Foomp toen we Khajuraho de beroemde tempels met vele erotische beelden zagen. Hij durfde echter alleen tussen de brave beelden te poseren. Ach. Foomp is rijper geworden, hij straalt ook meer. Het is toch zo'n lekker ventje.... Volgende keer mag hij natuurlijk weer mee.

Groetjes,
Roland Oomens
Breda